Tomasz Licak

Saksofonista | Kompozytor
AIZEN Japan logoMarca logo

Eventy

Kwiecień 30, 2022 | 20:00
Westflügel Leipzig
Hähnelstr. 27, Leipzig, Germany
Bilety: 20.00 EUR
Maj 09, 2022 | 19:00
13 Muz
pl. Żołnierza Polskiego 2 70-551 Szczecin
Bilety: 10 / 20 PLN -> bilety.fm
Maj 13, 2022 | 21:00
Jazzment Klub
Kurkowa 4/1 70-535 Szczecin
Bilety: wstęp wolny
Maj 14, 2022 | 17:00
CWM Grodno
Grodno 1C, 72-500 Międzyzdroje
Bilety: wstęp wolny
Maj 17, 2022 | 20:00
Stardust / Huset
Rådhusstræde 13, 1466 Copenhagen, Denmark
Bilety: 50 / 100 DKK

Follow

Aktualności

Licak/Andersson/Sommer Trio z koncertem podczas DKPL22 Jazz Showcase w Kopenhadze!

W dniach 17-20 maja w Kopenhadze odbędzie się kolejne wydarzenie w ramach działalności stowarzyszenia PolishDanish Jazz Days. Tym razem będzie to showcase współorganizowany przez organizację Jazz Danmark. Podczas tego wydarzenia będę miał przyjemność zagrać jeden z 4 koncertów. Jako wydarzenie towarzyszące odbędzie się również projekcja filmu dokumentalnego opowiadającego o intensywnej w ostatnich 15 latach współpracy polskich i duńskich muzyków jazzowych. Zapraszam serdecznie na to wydarzenie:

-> strona wydarzenia na facebooku

-> bilety na koncert

Licak/Andersson/Sommer Trio (PL/DK)

17 maja 2022 godz. 20.00
Huset / Kopenhaga

Tomasz Licak – saksofon tenorowy
Richard Andersson – kontrabas
Daniel Sommer – perkusja
 

Obejrzyj

Posłuchaj
Wybierz swoją usługę

Dyskografia

"Improvised Pop Songs"
Tomasz Licak Music (2021)
"Flash Years"
Mad Ship
Kold (2020)
"Pieśni Polskie vol. 1"
Ilona Damięcka & Tomasz Licak Quintet
Tomasz Licak Music (2020)
"Stay Calm"
The Beat Freaks
(2019)
"Wielka Płyta"
The Ears
The Ears (2018)
"Somebody Else With A Wrong Dog"
Trouble Hunting
RecArt (2018)
"Leon"
The Beat Freaks
Gateway Music (2017)
"The Zombie Chords"
KRAN
ForTune (2016)
"Mono vs. Stereo"
Chango
Big Flow (2016)
"Entrails United"
Tomasz Licak/Radek Wośko Quartet
RecArt (2014)
"Tangola Project"
Marek Kazana Project
Big Flow (2013)
"Don’t feed the fears"
Simon Krebs
Blackout (2012)
"Trouble Hunting"
Tomasz Licak Sextet
Multikulti (2012)
"Quintet"
Licak/Tuźnik Quintet feat. Anders Mogensen
Blackout (2010)
"Last Call"
The Outbreak Quartet
JazzForum (2010)
"Blur"
Simon Krebs
Calibrated (2009)
"K.R.A.N"
KRAN
Gateway Music (2009)

Biografia

Saksofonista jazzowy i kompozytor, absolwent duńskich uczelni - Carl Nielsen Academy of Music w Odense oraz Rhythmic Music Conservatory w Kopenhadze. Laureat nagród Grand Prix Jazz nad Odrą oraz Bielskiej Zadymki Jazzowej. Kompozytor i aranżer muzyki dla różnorodnych zespołów jazzowych od trio do big bandu. Autor muzyki filmowej i teatralnej. Do tej pory nagrał 15 płyt z muzyką improwizowaną, jazzową i rockową. Jego podejście do muzyki, nowoczesne i otwarte, oparte na solidnych fundamentach jazzowych, ugruntowały lata pobytu w Danii i współpraca ze wszechstronnymi muzykami europejskimi.
 

Kontakt

Tomasz Licak
licakmusic@gmail.com
+48 503 131 687

Presspack

Zawartość:
  • zdjęcie w wysokiej rozdzielczości,
  • biografia.
Pobierz
tomaszlicak.com ©2022 | created by: ATEKTURA/
COOKIESInformujemy, że w celu optymalizacji treści dostępnych w naszej stronie, jak również dla celów statystycznych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie ze strony bez zmian ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies. Więcej informacji można znaleźć w polityce prywatności.
Zamknij