Tomasz Licak

Saksofonista | Kompozytor
Antigua logoAIZEN Japan logo

Eventy

Wrzesień 18, 2020 | 20:00
Epicentrum Kultury / CKiS Konin
Okólna 47a Konin
Bilety: wstęp wolny
Wrzesień 19, 2020 | 20:00
Foto Cafe 102
Piotrkowska 102, 90-004 Łódź
Bilety: 10 PLN
Wrzesień 25, 2020 | 20:00
Cafe Popularna
ul. Słowackiego 14, Szczecin
Bilety: sold out

Follow

Aktualności

Ruszył cykl koncertów tematycznych - "W Sieci Sźwięków"


Siedem koncertów - ponad siedem godzin muzyki - kilkunastu znakomitych artystów. To Cykl który proponuje Fundacja Generator Sztuki:

facebook.com/generatorsztuki/

Wszystkie koncerty będą retransmitowane w sieci, a część z nich odbędzie się z udziałem publiczności - zatem śledźcie uważnie nasz profil na facebooku. Program koncertów i wszystkie aktualności również znajdziecie na facebooku. Wszystkie koncerty znajdziecie również na kanale YouTube - W Sieci Dźwięków:

youtube.com/channel/UCpLfo0YYUukjjYBKpZp2O6g

Wszystkie koncerty dofinansowano ze środków Narodowego Centrum Kultury w ramach Programu Kultura w sieci.

Obejrzyj

Posłuchaj
Wybierz swoją usługę

Dyskografia

"Flash Years"
Mad Ship
Kold (2020)
"Pieśni Polskie vol. 1"
Ilona Damięcka & Tomasz Licak Quintet
Tomasz Licak Music (2020)
"Stay Calm"
The Beat Freaks
(2019)
"Wielka Płyta"
The Ears
The Ears (2018)
"Somebody Else With A Wrong Dog"
Trouble Hunting
RecArt (2018)
"Leon"
The Beat Freaks
Gateway Music (2017)
"The Zombie Chords"
KRAN
ForTune (2016)
"Mono vs. Stereo"
Chango
Big Flow (2016)
"Entrails United"
Tomasz Licak/Radek Wośko Quartet
RecArt (2014)
"Tangola Project"
Marek Kazana Project
Big Flow (2013)
"Don’t feed the fears"
Simon Krebs
Blackout (2012)
"Trouble Hunting"
Tomasz Licak Sextet
Multikulti (2012)
"Quintet"
Licak/Tuźnik Quintet feat. Anders Mogensen
Blackout (2010)
"Last Call"
The Outbreak Quartet
JazzForum (2010)
"Blur"
Simon Krebs
Calibrated (2009)
"K.R.A.N"
KRAN
Gateway Music (2009)

Biografia

Saksofonista jazzowy i kompozytor, absolwent duńskich uczelni - Carl Nielsen Academy of Music w Odense oraz Rhythmic Music Conservatory w Kopenhadze. Laureat nagród Grand Prix Jazz nad Odrą oraz Bielskiej Zadymki Jazzowej. Kompozytor i aranżer muzyki dla różnorodnych zespołów jazzowych od trio do big bandu. Autor muzyki filmowej i teatralnej. Do tej pory nagrał 12 płyt z muzyką improwizowaną, jazzową i rockową. Jego podejście do muzyki, nowoczesne i otwarte, oparte na solidnych fundamentach jazzowych, ugruntowały lata pobytu w Danii i współpraca ze wszechstronnymi muzykami europejskimi.
 

Kontakt

Tomasz Licak
licakmusic@gmail.com
+48 503 131 687

Presspack

Zawartość:
  • zdjęcie w wysokiej rozdzielczości,
  • biografia.
Pobierz
tomaszlicak.com ©2020 | created by: ATEKTURA/
COOKIESInformujemy, że w celu optymalizacji treści dostępnych w naszej stronie, jak również dla celów statystycznych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie ze strony bez zmian ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies. Więcej informacji można znaleźć w polityce prywatności.
Zamknij