Tomasz Licak

Saksofonista | Kompozytor
AIZEN Japan logoMarca Reeds logo

Eventy

Sierpień 22, 2021 | 15:00
Amfiteatr Żydowce-Klucz
Włókiennicza, 70-001 Szczecin
Bilety: wstęp wolny
Wrzesień 03, 2021 | 19:30
Strefa ROOFA / Galeria Handlowa Turzyn
Al. Bohaterów Warszawy 42 70-342 Szczecin
Bilety: wstęp wolny
Wrzesień 04, 2021 | 20:30
Jazzment Klub
Kurkowa 4/1 70-535 Szczecin
Bilety: wstęp wolny
Wrzesień 05, 2021 | 21:00
Rampa Kultura i Twierdza Design
ul. Dworcowa 1a / Goleniów
Bilety: wstęp wolny
Wrzesień 19, 2021 | 19:00
Mikkeller Baghaven
Refshalevej 169B, 1432 Copenhagen / Denmark
Bilety: 100 DKK

Follow

Aktualności

Honorowi Ambasadorzy Szczecina 2021 wybrani !

Z ogromną radością informuję, że otrzymałem tytuł Honorowego Ambasadora Szczecina. Jest to dla mnie zaszczyt i ogromne wyróżnienie, za które bardzo dziękuję.

Tytuł ten przyznawany jest corocznie przez Prezydenta Miasta Szczecina osobom, które przyczyniły się do promocji miasta w kraju i za granicą, m.in. artystom, sportowcom, naukowcom, pisarzom. Zaszczytem jest znaleźć się w tak wspaniałym gronie laureatów tego wyróżnienia.

Dziękuję wszystkim wspaniałym ludziom, których tu spotykam i z którymi mam przyjemność współpracować oraz wspaniałej szczecińskiej publiczności, której przychylność i wsparcie są nieocenione a wspólne budowanie mapy kulturalnej Szczecina - wielką przygodą.

W tegorocznej edycji wyróżnienie otrzymał również dr Marek Łuczak, któremu serdecznie gratuluję.

Fot. Hubert Grygielewicz

Obejrzyj

Posłuchaj
Wybierz swoją usługę

Dyskografia

"Improvised Pop Songs"
Tomasz Licak Music (2021)
"Flash Years"
Mad Ship
Kold (2020)
"Pieśni Polskie vol. 1"
Ilona Damięcka & Tomasz Licak Quintet
Tomasz Licak Music (2020)
"Stay Calm"
The Beat Freaks
(2019)
"Wielka Płyta"
The Ears
The Ears (2018)
"Somebody Else With A Wrong Dog"
Trouble Hunting
RecArt (2018)
"Leon"
The Beat Freaks
Gateway Music (2017)
"The Zombie Chords"
KRAN
ForTune (2016)
"Mono vs. Stereo"
Chango
Big Flow (2016)
"Entrails United"
Tomasz Licak/Radek Wośko Quartet
RecArt (2014)
"Tangola Project"
Marek Kazana Project
Big Flow (2013)
"Don’t feed the fears"
Simon Krebs
Blackout (2012)
"Trouble Hunting"
Tomasz Licak Sextet
Multikulti (2012)
"Quintet"
Licak/Tuźnik Quintet feat. Anders Mogensen
Blackout (2010)
"Last Call"
The Outbreak Quartet
JazzForum (2010)
"Blur"
Simon Krebs
Calibrated (2009)
"K.R.A.N"
KRAN
Gateway Music (2009)

Biografia

Saksofonista jazzowy i kompozytor, absolwent duńskich uczelni - Carl Nielsen Academy of Music w Odense oraz Rhythmic Music Conservatory w Kopenhadze. Laureat nagród Grand Prix Jazz nad Odrą oraz Bielskiej Zadymki Jazzowej. Kompozytor i aranżer muzyki dla różnorodnych zespołów jazzowych od trio do big bandu. Autor muzyki filmowej i teatralnej. Do tej pory nagrał 15 płyt z muzyką improwizowaną, jazzową i rockową. Jego podejście do muzyki, nowoczesne i otwarte, oparte na solidnych fundamentach jazzowych, ugruntowały lata pobytu w Danii i współpraca ze wszechstronnymi muzykami europejskimi.
 

Kontakt

Tomasz Licak
licakmusic@gmail.com
+48 503 131 687

Presspack

Zawartość:
  • zdjęcie w wysokiej rozdzielczości,
  • biografia.
Pobierz
tomaszlicak.com ©2021 | created by: ATEKTURA/
COOKIESInformujemy, że w celu optymalizacji treści dostępnych w naszej stronie, jak również dla celów statystycznych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie ze strony bez zmian ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies. Więcej informacji można znaleźć w polityce prywatności.
Zamknij